SEO Uyumlu makaleler, Google gibi arama motorlarının kaliteli içeriği kalitesiz içerikten ayırmak adına kullandığı bazı yöntemlere uyum sağlamış olmayı ifade etmektedir. İnternet düzleminde artan site sayısı ve her an girilen milyonlarca içerik nedeniyle hangi içeriğin kullanıcıya fayda sağlarken hangisinin fayda sağlamadığını anlamak arama motorlarının kalitesini belirlemektedir. Basit bir konuda yapılan arama sonrası, karşınıza aynı sözcüklerin sık sık tekrarlandığı, anlam ifade etmeyen ya da bilgi içermeyen ancak uzun makaleler ya da sadece anahtar sözcüklerin geçtği kısa ve gene anlam içermeyen makaleler çıkabilir. Bu gibi sorunların önlenmesi için başta Google olmak üzere çeşitli arama motorları bazı protokoller geliştirmiştir.
Anahtar Sözcük Yoğunluğu
Makalenizde ilk dikkat etmeniz gereken konulardan birisi budur. Aynı anahtar sözcüğü tekrar ve tekrar kullanmak, içeriğin SEO Uyumuna zarar vereceği gibi arama motorları bunu bilerek yaptığınızı ve çalışma ilkelerini suistimal etmeyi denediğinizi varsayabilir. Bu durum sitenizdeki içeriklerin arama sonuçlarında sıra düşmesine hatta ilerleyen dönemde Sandbox'a yani Google'ın ceza kutusuna gönderilerek arama sonuçlarından silinmesine neden olabilir. Makalelerinizde anahtar sözcükleri doğal bir şekilde kasıtsız ve konuyu açıklamak için kullanın, böylece anahtar sözcük yoğuluğu hem kullanıcıyı rahatsız etmeyecek hem cümle yapısını bozmayarak göze batmayacaktır. SEO Süreçlerindeki en önemli nokta, her zaman için doğal olmaktır, böylece kullanıcıya uyum sağlarsınız ve uzun sürede daha kalıcı bir ilerleme elde edersiniz.
Anahtar Sözcük Seçimi
Anahtar Sözcük Seçimi Anahtar sözcük seçimi için kullanılabilecek çeşitli uygulamalar vardır ancak bunların en önemlisi Google Keyword Planner'dır. Adwords reklamları için tasarlanmış olan bu uygulama, ücretsiz olarak da sınırlı özellikleri ile kullanılabilmektedir. Sizin anahtar sözcüklerinizin ya da konunuz ile ilgili sözcüklerin belirli dönemler içinde kaç kez arandığına bakabilirsiniz. Böylece konu ile ilgili hangi sözcükleri seçmeniz ve meta etiketlerine girmeniz gerektiğine, ayrıca makale içinde de geçirmeniz gerektiğine yönelik fikir edinmiş olursnuz. Burada dikkat edilebilecek bir diğer konu ise anahtar sözcük seçiminde arama hacmi yüksek olan sözcükleri seçtiğiniz gibi bu sözcüklerdeki rekabeti de hesaplamanız gerektiğidir. Eğer rakipleriniz sizden çok daha güçlü ise onların zayıf olduğu anahtar sözcükleri kullanmanız, sitenize daha fazla trafik gelmesini de sağlayabilir.
Makale Uzunluğu
Bir diğer etken ise kullanıcının makale içeriğinde ne kadar süre geçirdiğidir. Kullanıcının makalenizde ve sitenizde uzun süre geçirmesi için içeriğin kısa olmaması gerektiği gibi aşırı uzun makaleler de okunmama ihtimalinden dolayı tekrar kullanıcıyı siteden erken çıkmaya zorlayabilir. Bu tip durumlar da hemen çıkma oranınızı yükselteceği için arama motorları gözünde, kalitesiz içerik yazdığınız varsayılabilir. Makalelerinizi optimum uzunlukta tutmanız ve bilgi içerikli yazılarınızla da okuyucuyu doyurmanız sitenizin SEO notunu yükseltecektir.
İmla Kuralları
Makale içerisinde herhangi bir yazım veya noktalama işareti hatası, makale içeriğine olan güveni sarsacaktır, kullanıcının dikkatinden kaçmayan bu durum Google Botlarının da gözünden kaçmayabilir, devrik cümleleri düzgün cümlelerden ayırt edebilen Google Botları bu duruma göre raporlama yapacağı için sitenizdeki her içeriği yazım kurallarına göre incelemeniz önem arz etmektedir.
Makale İçi İşaretlemeler
Makale içi işaretlemeler, yazı içindeki çeşitli anahtar sözcüklerin ya da kullanıcının dikkatini çekebilecek kısımların kalın, eğik ya da altı çizili olarak işaretlenmesini ifade etmektedir. Bu tipteki kısımlar, Google Botlarının da dikkatini çekerek incelenir, bu işaretleme yöntemlerinin sık kullanılması da değerini düşüreceği için sadece önemli kısımlarda ve kullanıcı için gerekli kısımlarda kullanılması Google'ın manipülasyon yapmadığınızı düşünmesinde önemli bir etkendir.
Makale İçi Linkler
Sitenizdek içeriklere link eklemeniz doğal bir durumdur. Sitenizdeki hemen çıkma oranını düşürmek ve diğer sayfalarınızı da güçlendirmek için konu ile ilgili olan makalelerinizin linkini diğer makalelere bırakabilirsiniz. Böylece konular arasında geçiş sağlanırken sitenize trafik dengeli dağılır ve tek bir sayfanız yerine pek çok sayfanız önem kazanmaya başlar. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise dış linkler yani bağlantılardır. Sitenizden dışarıya verilen linklerin sahibi olan sitelerle sizin siteniz arasında bir değer alışverişi olacaktır. Bu yüzden, söz konusu linkleri kaliteli sitelere verdiğinizden emin olmanız gerektiği gibi gereksiz olmadığından, manipülasyon amacı ile de kullanılmadığından emin olmalısınız. Özellikle de .edu, .gov uzantılı sitelere otoritelerinden faydalanmak için verilen linkler, Google tarafından fark edilerek incelenmektedir, gereksiz olmaları durumunda ise ceza almanıza neden olabilir. Linkler ile ilgili olarak bir diğer konu ise sayılarıdır, makalenin uzunluğuna göre linklerin yoğunluğu ve konumu da değişmelidir, her makalenizde robotik olarak aynı tipte linkleri aynı konuma yerleştirmek yerine farklı konumlara koymanız da doğallığınızı ispatlamanız için önemlidir.
Genel olarak, SEO Uyumlu Makale yazmanın kuralları bu etkenlerden oluşmaktadır, okuduğunuz için teşekkür ederiz.